Ero perheessä

Puolisosta eroaminen on prosessi, joka pitää sisällään monia vaiheita ja usein syviä ja vaikeita tunteita. Jos perheeseen kuuluu myös lapsia, eron läpikäyminen ja siihen sopeutuminen on usein vielä vaativampaa.

Joskus tilanteet vanhempien välillä ajautuvat siihen, että ero on ainoa vaihtoehto. Hyvä yhteistyö vanhempien välillä on tärkeää, sillä sovinnollisuus auttaa lasta sopeutumaan muutokseen paremmin. Yhteistyö toisen vanhemman kanssa ei ole aina helppoa, mutta se on lapsen edun mukaista ja tukee koko perhettä selviytymään erosta paremmin. Ero herättää aina monenlaisia tunteita. Tunteiden läpikäyminen auttaa vanhempia tukemaan lasta eroon sopeutumisessa ja uuden elämän rakentamisessa. Apua ja tukea tilanteeseen on saatavilla eri ammattilaisilta sekä erilaisilta sivustoilta.  Auttavia puhelimia, chat-palveluita, vertaistukea sekä keskusteluapua tarjoavia tahoja löydät sivun oikeasta reunasta.

Apua erotilanteeseen

Perheoikeudellisissa palveluissa saat ohjausta ja neuvontaa. Lisäksi lastenvalvoja vahvistaa vanhempien välisiä sopimuksia lapsen huollosta, asumisesta, tapaamisista ja elatuksesta.

Eron ensiapupiste Tampereella tarjoaa matalan kynnyksen palveluita eroa pohtiville ja eronneille lapsiperheille sekä eroperheiden nuorille ja läheisille.

Viimeksi muokannut: Hoviniemi Marika