Nainen ja kaksi lasta taidenäyttelyssä.

Kulttuuri

Kulttuuri luo mielekkyyttä elämään. Mahdollisuus ilmaista itseään sekä osallistuminen erilaisiin kulttuurin ja taiteen muotoihin tutkitusti edistää hyvinvointia.

Monipuoliset taidenäyttelyt, teatteri, museot ja julkinen taide ovat Valkeakoskella laajasti edustettuina. Näkemistä ja kokemista löytyy jokaiselle. Ajantasaiset tiedot avoinna olevista näyttelyistä, tulevista kulttuuritapahtumista ja teatteriesityksistä löydät Valkeakosken kaupungin tapahtumakalenterista.

Kulttuuriin kasvetaan kulttuuripolulla

Valkeakosken lapset ja nuoret kasvavat kotiseutunsa kulttuuriin ja historiaan päiväkodista peruskoulun loppuun jatkuvalla kulttuuripolulla. Kulttuuripolku on Valkeakosken kaupungin kulttuurikasvatusohjelma, joka on osa päiväkotien ja koulujen opetussuunnitelmaa. Kulttuuripolku toteutetaan yhteistyössä Valkeakosken koulutus- ja hyvinvointikeskuksen,  Visavuoren museosäätiön, kulttuurioppilaitosten sekä yhdistysten kanssa.

Kirjasto ja kansalaisopisto ovat mahdollisuuksia täynnä

Valkeakosken kaupunginkirjaston palveluita, kokoelmia ja tiloja voivat käyttää kaikki tiedontarvitsijat. Kirjastossa voit opiskella, harrastaa ja oleskella, osallistua tapahtumiin tai katsella näyttelyjä. Kirjasto tulee tutuksi lapsille, nuorille ja perheille myös tiiviin neuvola-. perhekahvila-, varhaiskasvatus- ja perusopetuksen yhteistyön kautta. Kirjasto on kumppanina myös nuorille esim. sanataidepajoissa ja yhdistyksille yhteisten tapahtuminen ja teemailtojen kautta.

Valkeakoski-opistossa voit opiskella, harrastaa vuosittain yli 800 erilaisella kurssilla. Kansalaisopistossamme voit opiskella monipuolisesti melkein mitä vain: kädentaitoja, taidetta, vieraita kieliä, musiikkia, teatteria, tanssia, liikuntaa, kotitaloutta, tietotekniikkaa.

Yhdistys- ja harrastustoimintaa

Järjestöt ja yhdistykset tarjoavat terveyttä ja hyvinvointia tukevaa toimintaa. Heidän kauttaan löydät apua, tukea ja vertaistoimintaa. Tutustu yhdistystoimintaan lähellä.fi -sivustolla. Sivustolta löydät eri järjestöjen ja yhdistysten tarjoamaa toimintaa kuten tapahtumia, harrastusmahdollisuuksia sekä vapaaehtoistehtäviä.

Tukea kulttuurin harrastamiseen kulttuurikaverilta

Kulttuurikaveritoimintaan voi hakeutua Sääksmäen seurakunnan kautta, tai SPR Valkeakosken ystävätoiminnan kautta. Ystävätoiminnassa mukana olevat vapaaehtoiset voivat toimia kulttuurikavereina henkilöille, joille kulttuuritapahtumaan lähtemisen kynnys on korkea, joita kulttuurikohteeseen yksin lähteminen ei houkuttele, tai joille se on muutoin vaikeaa. Vapaaehtoiset lähtevät seuraksesi tapahtumaan, varaavat liput ja tarvittaessa avustavat tai opastavat tapahtumapaikalle. Kulttuurikaverin seurassa maksat oman pääsylippusi. Kulttuurikaveri pääsee tilaisuuksiin maksutta. Seura ja opastus on ilmaista.

Viimeksi muokannut: Hoviniemi Marika