Nainen, kaksi lasta ja koira kävelevät metsässä.

Liikunta

Tarvitsetko apua liikkumisen aloittamiseen tai sopivan liikuntatavan löytämiseen?

Valkeakoskelta löytyy hyvät mahdollisuudet liikkua omatoimisesti tai ohjatusti, ryhmässä tai yksilönä. Liikkuminen ehkäisee ja hoitaa monia sairauksia, ja on usein tärkeä osa sairauksista kuntoutuessa.

Liikuntaneuvonta

Valkeakosken liikuntatoimi tarjoaa kaikenikäisille kuntalaisille maksutonta (yksilö)liikuntaneuvontaa. Liikuntaneuvontaan voi hakeutua omatoimisesti tai asiantuntijatahon lähetteellä. Lisäksi liikuntatoimi järjestää säännöllisesti kokoontuvia matalankynnyksen liikuntaryhmiä. Sopivaa liikuntaa saattaa löytyä myös monien yhdistysten ja urheiluseurojen tarjonnasta.

Apua vaivoihin

Fysioterapiassa ohjataan asiakkaita, joilla on alentunut toimintakyky tuki- ja liikuntaelinten ongelmista tai erilaisista sairauksista johtuen. Näitä voivat olla selkäkipu, niskakipu, neurologinen sairaus ja erilaisten leikkausten jälkitilat.

Ohjatut liikuntaryhmät

Ohjattuja liikuntaryhmiä tarjoavat liikuntatoimen lisäksi yhdistykset ja seurat. Valkeakoskelaisilla urheiluseuroilla on laaja valikoima ohjattua liikuntaa niin vasta-alkajille kuin aktiiviharrastajillekin. Aktiivisia liikuntaseuroja löytyy lähes 60.

Liikuntapaikat

Kattava liikuntapaikkaverkosto ja monipuoliset liikunta- ja ulkoilureitit sopivat niin vaativampaan liikunnan harrastamiseen kuin rennompaan liikkumiseenkin.

Sähköiset palvelut

Omaolo-verkkopalvelusta löytyy valmennusohjelmat terveysliikunnan lisäämiseen sekä painonhallintaan. Saat ohjelmien aikana sähköpostiisi viikkovalmennusviestejä, jotka sisältävät liikuntavinkkejä sekä malliohjelmia. Palvelu edellyttää tunnistautumista.

Viimeksi muokannut: Sadeharju Annika