Maksuton koulukerhotoiminta jatkuu syksyllä

Harrastamisen Suomen malli logo taustalla

Aluehallintoviraston myöntämän rahoituksen turvin Harrastava Valkeakoski -koulukerhotoiminta jatkuu ensi lukuvuonna kouluissa.

Aluehallintovirastot ovat myöntäneet valtionavustusta harrastamisen Suomen mallin toteuttamiseen yhteensä 17 miljoonaa euroa 252 hakijalle. Avustusta haettiin kevään hakukierroksella yhteensä 23,9 miljoonaa euroa. Kilpailu rahoituksesta on siis tiukkaa. Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston alueella avustusta myönnettiin 4,6 miljoonaa euroa 78 hakijalle.

Valkeakosken kaupungin saama Harrastava Valkeakoski -avustus ensi lukuvuodelle on 58 000 euroa, mikä varmistaa koululaisillemme kerhotoimintaa lähes samassa laajuudessa kuin kuluvalla kaudella. Avustus kattaa kerhokuluista 75% ja sen edellytyksenä on kaupungin 25% omarahoitus kerhotoimintaan. Kaupunki siis tukee koululaisten kerhotoimintaa merkittävästi yhteisenä tavoitteena koululaisten hyvinvoinnin edistäminen. Lukuvuosittain toteutamme koulukerhorahoitusten turvin yhtensä noin 70 kerhoa ja koululaisia niihin osallistuu yhteensä yli 500.

Seuraavan lukuvuoden kerhosuunnittelu on lähtenyt käyntiin. Jatkamme toivottujen ja suosittujen kerhojen osalta tuttuun tapaan, mutta myös uusia kerhoja ja toimijoita mahtuu mukaan. Myös koululaisten omat toiveet ja ideat harrastuskerhoiksi ovat aina tervetulleita.

Lisätietoja

Lisätietoja kerhotoiminnasta saat kerhokoordinaattoreiltamme

  • Eija Päiväniemi (pohjoisen koulut) 0403356277, eija.paivaniemi@edu.valkeakoski.fi
  • Anne Ahonen (etelän koulut) 0403356311, anne.ahonen@edu.valkeakoski.fi

Harrastamisen Suomen mallin valtakunnalliset sivut