Parisuhde on kahden aikuisen välinen suhde ja yksi ihmiselämän merkittävimpiä suhteita. Henkinen hyvinvointi lisääntyy toimivassa suhteessa heijastuen lähiympäristöönkin. Se on perheen ydin ja sen laatu vaikuttaa koko perheen hyvinvointiin. Vanhemmaksi tuleminen muuttaa myös parisuhdetta. Useimmille ihmisille parisuhde on yksi merkittävimmistä ja läheisimmistä ihmissuhteista. Lapsiperheissä vanhempien parisuhde luo perustan vanhemmuudelle sekä lasten tasapainoiselle kehitykselle. Tästä syystä parisuhdetta on hyvä aika ajoin huoltaa.
Jokaisessa parisuhteessa on toimimattomia jaksoja, jolloin on riitoja, puhumattomuutta, etäisyyttä ja jopa masennusta. Herkästi syytämme kumppaniamme ja suhdetta asioista, jotka eivät ole parisuhteesta johtuvia (esim. henkilökohtaiset ongelmat, suhteen ulkopuoliset ongelmat). Kuulluksi tuleminen on tärkeää, vaikka olemme asioista ja tilanteista eri mieltä. Voimme unohtaa asioita, kun olemme tulleet riittävästi kuulluksi omassa tunteessamme ja kokemuksessamme. Parisuhdetta on mahdollista hoitaa keskustelemalla ja konkreettisilla toimenpiteillä. Suhde voi vuosien varrella muuttua, mutta tärkeää on saada kokea, että yhdessä läheisen kanssa on hyvä elää. Lapsiperheet voivat saada tukea parisuhteeseen liittyvissä asioissa eri ammattilaisilta sekä erilaisilta sivustoilta.
OmaOlon hyvinvointivalmennuksista löydät ilmaisia ja tutkitusti vaikuttavia valmennuksia vanhemmuuden ja lapsiperheiden tueksi.